Finał słodkich zmagań organizowanych przez bielski Urząd Miejski z okazji 70. rocznicy połączenia miast Bielska i Białej odbył się 18 maja w hotelu Dębowiec. Co prawda jury nie wybrało jednego ciastka, które odtąd mogłoby promować miasto, ale nie oznacza to, że taki produkt nie powstanie. Są już nawet bardzo konkretne plany.
- Wyróżnienie pierwszego stopnia: Bożena Panek z Wróblówka Hotel&Restauracja - biszkopt kawowy i beza orzechowa, połączone masą krówkową z orzeźwiającym akcentem wiśniowej galaretki - zdjęcie powyżej
- Wyróżnienie drugiego stopnia: Edyta Nachman z Restauracja MASKA - szarlotka złożona z ciasta, jabłek i bezy według starego rodzinnego przepisu - zdjęcie poniżej
Wyróżnienie trzeciego stopnia: Tomasz Krawczyk, uczeń ZSGiH Bielsko-Biała, laureat konkursu cukierniczego z okazji 70-lecia połączenia Bielska i Białej Słodkie połączenie w bielskim Gastronomie - ciastko na bazie biszkoptu - zdjęcie poniżej.
źródło: UM Bielsko-Biała
Brak komentarzy