W Żywcu padł nowy rekord

Region, Żywiec, Kultura - Rozrywka, Wiadomości, 09.06.2019 17:42, PAN
W Żywcu padł nowy rekord
W żywieckim Amfiteatrze odbyła się impreza plenerowa "Zielone Świątki Pod Grojcem". Były koncerty ABBA Show i baciarów, wiele konkursów i atrakcji dla dzieciaków,
ale wszyscy czekali na punt kulminacyjny, czyli pieczenie gigantycznej jajecznicy.

Do wytworzenia dani zużyto 17 tysięcy jaj, 60 kilogramów szczypiorku, 20 kg masła, nie mówiąc o 3 kg pieprzu i 5 kg soli. I udało się, kolejny rekord został pobity, smak potrawy docenili wszyscy obecni, a organizatorzy już zaczynają myśleć, jak za rok zrobić jeszcze większą jajecznicę.


Zobacz także

Napisz komentarz

Redakcja mamNewsa.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy Internautów. Prosimy o kulturalną dyskusję i przestrzeganie regulaminu portalu. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane. Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu. Wszelkie problemy z funkcjonowaniem portalu, usterki, uwagi, zgłoszenia błędów prosimy kierować na: [email protected]

Musisz być zalogowany, aby dodawać komentarze.

Brak komentarzy