Cukiernia Dawne Smaki to nowe miejsce na mapie miasta. Od połowy sierpnia tego roku prowadzą ją Patrycja Gacek i jej mama Bożena Gacek. Miejsce specjalizuje się w tradycyjnych ciastkach i ciastkach, które każdy z nas zna z dzieciństwa – blokach czekoladowych, chatkach Puchatka i wielu innych. Lada chwila będzie można tu kupić pieczone na miejscu chleby. I mimo doświadczenia, właścicielki przyznają, że wyprodukowanie Karambby było dla nich wyzwaniem, ale potwierdzają również, że się opłaciło.
- Zainteresowanie Karambbą jest naprawdę duże. Od rana sprzedałyśmy prawie 60 ciastek – mówiły jeszcze przed godziną 10.00 rano właścicielki cukierni. - Mamy też zamówienia na jutro – dodały.
Produkcję Karambby w Dawnych Smakach poprzedziło uzyskanie przez cukiernię specjalnego certyfikatu. 27 października odbyło się jego oficjalne przekazanie właścicielkom przez zastępcę prezydenta miasta Bielska-Białej Adama Ruśniaka i dyrektor Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej Jolantę Wikło.
źródło: UM Bielsko-Biała
Brak komentarzy